Thursday, December 27, 2007

Η εξουσία του Ισχυρού...

O Νίτσε είχε γράψει: «Η Παγκόσμια Ιστορία αναφέρεται σε κακούς, που έγιναν αργότερα καλοί». Μήπως είχε δίκαιο και , αν ναι, γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι εθιμικό δίκαιο ηγέτες και κατακτητές να εξοντώνουν ολόκληρους λαούς, σαν να είναι κατσαρίδες, αλλά να δίνουν χάρη στους αντιπάλους τους και πολλές φορές να τους χαρίζουν πάλι το θρόνο τους κάτω από τη κηδεμονία τους. Η σκέψη πως αυτό που θα έκαναν στον ισότιμο αντίπαλο τους μπορούσε να συμβεί κάποτε στους ίδιους τους απέτρεπε από την εκδίκηση. Οι ηγέτες έχουν την ευφυΐα να είναι αλληλέγγυοι στους ομοίους τους.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Διότι , όπως λένε οι κοινωνιοψυχολόγοι, προβάλλουν τη δυστυχία τους σαν μίσος, όχι στους ισχυρούς, που τους θαυμάζουν, αλλά σε ότι τους θυμίζει τον εαυτό τους. Περιφρονούν και μισούν τους αδύναμους, τους ανήμπορους, τους φυλετικά κατώτερους ότι δηλαδή θυμίζει την αντίθετη πλευρά της ανθρώπινης τάσης για ναρκισσιστική παντοδυναμία.

Όσο λοιπόν η πλειονότητα των ανθρώπων, ακόμη και στη δημοκρατία θα αυτομαστιγώνεται, έτσι θα γράφονται και τα βιβλία της Ιστορίας.
Οι «κατσαρίδες» θα συνωστίζονται στις προκυμαίες της Σμύρνης και της Χιροσίμα…

Τούρκικες πιέσεις στις ΗΠΑ έγραφε η εφημερίδα του ΜΕΤΡΟ τις προάλλες.. για να αποτραπεί η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Κογκρέσο. ..
Ο Μπους δήλωσε από την πλευρά του την προσωπική του αντίθεση και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του θα εργαστεί αποφασιστικά για να μην εγκριθεί το ψήφισμα. Τις δηλώσεις επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος..


Ξαφνικά ο «κακός» πρέπει να δηλωθεί στο βιβλίο της Ιστορίας ως «καλός».. Δικαίωμα απόφασης κανένα…
Δημοκρατία.. χμ ούτε ίχνος.. η εξουσία του ισχυρού μόνο!

Αλήθεια όσον αφορά το Κυπριακό πως το αποσιωπήσανε.. εκεί δεν υπάρχουν Έλληνες.. μήπως εκεί είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού?

No comments: